Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ELSŐSEGÉLY KÉSZLET NAPÉGÉS ESETÉN

ELSŐSEGÉLY KÉSZLET NAPÉGÉS ESETÉN

A legtöbb ember számára a nyár az év legszebb évszaka. Az biztos, hogy a gondtalan napsütéses napok szerepet játszanak benne. A meleg napsütés érzése a bőrön csodálatos. Tudjuk azonban, hogy a leégés veszélyes, ezért elengedhetetlen az SPF krémek és a bőrt fedő könnyű ruhák használata. Ennek ellenére néha megeshet, hogy leégünk.

HOGYAN VÉDJÜNK MAGUNKAT A NAPSUGARAITÓL?

A bőr védelme elengedhetetlen. Számos különböző fényvédő faktor (SPF) közül választhatunk, az igazán alacsony védelemtől, mint az SPF 4, a magas védelemig, mint az SPF 50+. Ezen kívül válogathatunk időjárás vegyi szűrős, ásványi szűrős krémek közül, vagy ezek keverékéből. Az ásványi szűrőkkel és magas védelemmel ellátott krémek használata leggyakrabban kisgyermekeknél javasolt. Ha érzékeny vagy (ha világos az arcbőröd és esetleg szeplők is), fontold meg az SPF 50+ használatát, és kerüld a napfényt a legmelegebb órákban. Fontold meg a bőrödet fedő könnyű ruhák viselését is.

MI TÖRTÉNIK A BŐRÜNKKEL, AMIKOR NAPOZUNK?

Amikor napozunk (szándékosan vagy nem), a bőrünknek rengeteg munkája van. A mérsékelt közvetlen napsugárzás hozzájárul a bőr melanin és D-vitamin termelődéséhez. A melanin egy természetes pigment, amelyet a melanociták (bőrünk speciális sejtjei) termelnek. A melanin megvédi a szervezetet az UV-sugárzás elnyelésével szemben, ezért véd a leégéstől. A melanin szintézissel a bőr sötétebbé válik. A melanin lebomlásától függően a napbarnítás néhány héttől néhány hónapig látható marad. Ez attól függ, hogy milyen erős a napbarnítás, és mennyi ideig tart.

MI A NAPÉGÉS?

Leégés akkor fordul elő, ha az UV-sugárzás túl erős, és melanocitáink nem tudnak elegendő melanint szintetizálni ahhoz, hogy megvédjenek bennünket. A leégés gyulladt, fájdalmas bőr, amely érintésre forrónak érzi magát. Gyakran megjelenik néhány órán belül, ha túl sokáig tartózkodik a napon, vagy ha elfelejti frissíteni az SPF-jét. A bőrön lévő leégés tünetei a következők:

  • Gyulladt bőr, amely fehér bőrön rózsaszínnek vagy vörösnek tűnik, és barna vagy fekete bőrön nehezebben látható;
  • Meleg vagy forró tapintású bőr;
  • Fájdalom, érzékenység és viszketés.

HOGYAN KEZELJÜK A NAPÉRÉST?

Számos módszer segíthet, ha túl sokat vagyunk kitéve a napnak:

  • Gyakran vegyen hideg fürdőt vagy zuhanyozást, hogy lehűljön;
  • Igyon sok vizet a sejtek rehidratálásához;
  • Használjon hozzáadott aktív összetevőket tartalmazó hidratáló krémet a bőr gyorsabb helyreállításához.

GYÓGYÍTÓ KRÉM NAPÉGÉSRE
 
A PharmaHempnél kifejlesztettük a GYÓGYÍTÓ KRÉMET, amely tökéletes a különböző bőrproblémákra, amikor gyors enyhítésre van szüksége, magas koncentrációjú, teljes spektrumú, kannabidiolban (CBD) gazdag kenderkivonattal – egy csodálatos gyulladáscsökkentő és hidratáló szerrel, amely gondoskodik arról, hogy bőre hamarosan tökéletes állapotban legyen a kellemetlen esemény után.