Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alvászavarok ellen is a CBD

Alvászavarok ellen is a CBD
Az emberek az életük közel egyharmadát átalusszák. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy 40 millió amerikainak van valamilyen krónikus vagy egyéb alvászavara. A leggyakoribb alvászavarok problematikusak, mert hajlamosak az ébrenléti állapotban is jelentkezni és komolyabb problémákat okozni. Az alvászavarok lassú és nem hatékony megoldása is problémát okozhat.

Mi az alvászavar, milyen típusú alvászavarok vannak, és milyen alvászavar kezelése segíti megtalálni a keresett enyhülést?

Az emberek az életük közel egyharmadát átalusszák. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy 40 millió amerikainak van valamilyen krónikus vagy egyéb alvászavara. A leggyakoribb alvászavarok problematikusak, mert hajlamosak az ébrenléti állapotban is jelentkezni és komolyabb problémákat okozni. Az alvászavarok lassú és nem hatékony megoldása is problémát okozhat.

Az alvászavarok tünetei zavarhatják a mindennapi élet minden aspektusát, beleértve a vezetést, a munkát és a szociális funkciókat is.

Melyek az alvászavarok különböző típusai, és van-e az alvászavaroknak listája?

Dr. David Neubauer (a Johns Hopkins Orvosi Központ pszichiátriai egyetemi docense) szerint a leggyakoribb alvászavar az álmatlanság. Az alvászavarok és annak tünetei számos lehetséges diagnosztikai körülményt foglalnak magukban. A rossz alvás magában foglalhatja az elalvást, a rémálmokat, az alvajárást és a légzési problémát (hangos horkolást okozva).

Az alvászavarok néhány alapvető oka lehet szív-, tüdő- és / vagy idegbetegségek.

Az alvászavarok leggyakoribb típusai a következők:

·Álmatlanság

· Alvási légzésszünet

· Nyugtalan láb szindróma

· Narkolepszia (alvászavar)

·Éjszakai rettegés

·És más specifikusabb besorolások 

Ahogy az alvászavarok listájából is kiolvasható, sokféle alvászavar van, amit tapasztalni lehet. Az alvászavarok listája a ritka alvászavaroktól a leggyakoribb alvászavarokig terjed, és még a gyermekeknél is lehet alvási rendellenességet tapasztalni.

Mit jelent az alvászavarok listája? Van-e alvászavar-teszt, és vannak-e alvászavar-kezelési lehetőségek, amelyek gyors és tartós enyhülést biztosíthatnak?

Mi az álmatlanság, mi az álmatlanság oka, és mi az álmatlanság kezelése?

Az álmatlanság akkor merül fel, amikor nehezen tudunk elaludni vagy aludni.

Milyen okai vannak az álmatlanságnak? Az álmatlanság leggyakoribb oka a szorongás, a stressz és / vagy a depresszió. Az alvással és az elalvással kapcsolatos problémák még rosszabbá tehetik az álmatlanság tüneteit.

A hirtelen álmatlanság egyéb okai lehetnek a megfázás és allergiás gyógyszerek, az asztma, a fogamzásgátlás, a magas vérnyomás, a szívbetegség, a pajzsmirigy-betegség stb. Az álmatlanság további okai közé tartozhatnak a rossz alvási szokások, túl késő esti étkezés, és a forgó változó munkarendek.

Milyen tünetei vannak az álmatlanságnak? 

A Mayo Klinika véleménye szerint, az álmatlanság tünetei az ingerlékenység, nappali fáradtság, nehéz összpontosítás, balesetek esélyének megnövekedése, és a folyamatos aggódás a jó alvás miatt lehetnek.

Mi a hagyományos kezelés az álmatlanságra? 

A WebMD az álmatlanság kezelésére szolgáló, az alvás alatti segédeszközök és a vényköteles gyógyszerek nagy listáját tárja fel. Az álmatlanságra vonatkozó néhány vényköteles kezelés a következők lehetnek: antidepresszánsok, zolpidem (egyfajta altató tipus) benzodiazepinek, antihisztaminok és számos más is.

Mi az álmatlanság természetes kezelése? 

Az álmatlanság természetes kezelései közé tartoznak a megfelelő élelmiszerek, különböző gyógynövények és kiegészítők. A melatonin az álmatlanság gyakori természetes kezelése, de vegyes vélemény van a hatékonyságáról.

Mi az alvási légzésszünet, mi az oka és mi a kezelése?

Az alvási légzésszünet az, amikor az agy nem küld üzenetet a légzésre, és az eredmény a felső légutak ismételt blokkolása alvás közben. Amikor az alvási légzésszünet  blokkolja a légutakat, a légáramlás csökken vagy teljesen leáll.

Mi az oka az alvási légzésszünet? 

A kutatások azt mutatják, hogy az alvási légzésszünet okai magukban foglalják a fizikai struktúrát vagy a kapcsolódó egészségügyi állapotokat. A fizikai struktúra vagy állapotok közé tartozik az elhízás, a túl méretes mandulák, a neuromuszkuláris rendellenességek, a szív- vagy veseelégtelenség és a genetika is.

Melyek az alvási légzésszünet tünetei? 

Az alvási légzésszünet gyakori tünetei a ziháló légzés, a horkolás, a gyenge légzés vagy annak hiánya, álmosság

Mi a hagyományos alvási légzésszünet kezelés? 

Az alvási légzésszünet hagyományos kezelése magában foglalhatja a CPAP (folyamatos pozitív légúti nyomás) légzőkészüléket, egy fúvókát vagy implantátumot.

Mi az alvási légzésszünet természetes kezelése? 

 

 

Az alvási légzésszünet gyógyulásának megakadályozása természetesen a CPAP nélkül is számos lehetőséget kínál. Dr. Axe elmondja, hogy az alvási légzésszünet első ajánlott természetes kezelése az, hogy az egészséges életmód változásokat a testtömeg megfelelő súlyának elérésével és fenntartásával hozzuk létre.

Az alvási légzésszünet további természetes kezelése azt javasolja, hogy kerülje a túl sok alkoholt, a dohányzást vagy a túl sok nyugtatót. A savas reflux vagy a gyomorégés szintén hozzájárulhat a torok duzzadásához és lezárásához. Az alvási légzésszünet természetes kezelésének másik hatékony módja a hálószoba nedvesítése, az eukaliptusz illóolaj előnyeinek hozzáadásával.

Mi a nyugtalan láb szindróma, mi az oka, és mi a szindróma kezelése?

A nyugtalan láb szindróma olyan állapot, amely pihenéskor (vagy az ágyban fekve) fordul elő, és Önnek ellenőrizetlen késztetése van a lábak mozgatására. Ez az ellenállhatatlan mozgatás furcsa, fájdalmas és / vagy kényelmetlen érzést kelt, és az egyetlen módja a gyors, ideiglenes enyhülésnek a lábak mozgatása.

Melyek a nyugtalan láb szindróma okai? 

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a nyugtalan láb szindróma oka ismeretlen. A nyugtalan láb szindrómában szenvedő betegek 40,9–92% -os családi története van, ami potenciálisan genetikai eredetű. A lehetséges gyakori kiváltók közé tartoznak a hosszú ülések, a vashiány, bizonyos gyógyszerek (antihisztaminok, allergia, antidepresszánsok), alkohol és koffein, valamint a dohányzás.

Melyek a nyugtalan láb szindróma tünetei? 

A nyugtalan láb szindróma tünetei több kényelmetlen érzést is magukban foglalhatnak, beleértve a lábak viszketését,szúró, égő, húzó, lüktető, rángatózó érzést.  A nyugtalan láb szindróma tünetei kiterjedhetnek a test más részeire is, és rosszabbodhatnak a fekvés közben.

Mi a hagyományos kezelés a nyugtalan láb szindrómára? 

A nyugtalan láb szindróma esetében már nem gyógyítható. A nyugtalan láb szindróma hagyományos kezelése olyan gyógyszerek, amelyek segíthetnek a tünetek csökkentésében. Néhány gyógyszer, amely segít a nyugtalan láb szindróma kezelésében, a dopamin agonisták, a rohamellenes gyógyszerek, a IV-en keresztüli vas, opioidok és nyugtatók.

Mi a természetes kezelés a nyugtalan láb szindrómára? 

A nyugtalan láb szindróma természetes kezeléséhez életmód változásra és nem gyógykezelésre van szükség. A nyugtalan láb szindróma természetes kezelésére vonatkozó életmód változások közé tartozik a dohányzás, a koffein és az alkohol korlátozása. Mások magukban foglalják bizonyos gyógyszerek váltását vagy megszüntetését, amelyek potenciálisan rosszabb eredményt okozhatnak. A mérsékelt edzés segíthet a nyugtalan láb szindrómában; a túlzott edzés azonban a nyugtalan láb szindróma tüneteit súlyosbíthatja.

A nyugtalan láb szindróma más természetes kezelései magukban foglalják a lefekvés és az ébredés rutinját. A meleg vagy hideg vízben fürdés segíthet, valamint a masszázs is . Gyengéd nyomások a lábon is segíthetnek, vagy a kompressziós harisnya használata. A közeli infravörös fényterápia használata is növelheti a vérkeringést a lábban.

Mi a narkolepszia, mi az oka, és mi a kezelése?

A narkolepszia olyan rendkívüli napközbeni álmosságot jelent, amely kihivást jelent a napi tevékenységek ellátásában.

Milyen okai vannak a narkolepsziának? 

A narkolepszia okai jellemzően az agyban található hypocretin nevú kémiai anyag alacsony szintje. A kutatások potenciális genetikai kapcsolatot jeleznek, amely befolyásolja a hypocretin szintjét. A narkolepszia egyéb okai lehetnek fertőzés, agykárosodás (agydaganat, agyvérzés vagy trauma), autoimmun rendellenesség, vagy kis mennyiségű hisztamin nevű anyag a vérben. A narkolepszia egyéb lehetséges okai lehetnek, a környezetben lévő toxinok, például a nehézfémek, a növényvédő szerek vagy a passzív dohányzás.

Mik a narkolepszia tünetei? 

A narkolepszia tünetei négy fő markert tartalmaznak, amelyek a kataplexia (ébrenléti gyenge izmok), súlyos nappali álmosság, hallucinációk és alvásbénulás (az ébredés után nem képesek mozogni).

Mi a hagyományos kezelés a narkolepsziára? 

Jelenleg nem gyógyítható a narkolepszia; vannak olyan gyógyszerek, amelyek segíthetnek a narkolepszia kezelésében. Néhány gyógyszer, amely segíthet a narkolepszia kezelésében, a különböző stimulánsok, az agy hypocretin szintjének növelésére szolgáló gyógyszerek, az alvást segítő gyógyszerek és a depresszió elleni gyógyszerek.

Mi a természetes kezelés a narkolepsziára? 

Dr. Weil ad nekünk egy listát a narkolepszia természetes kezelésekről, és  az általános táplálkozás optimalizálását javasolja, az alkohol, a koffein és a dohány mellőzését. Számos olyan tápanyag bevitelét is javasolja, amelyek segíthetnek, beleértve a kalciumot, a magnéziumot, a C, D és az E. vitaminokat.

A rendszeres testmozgás és a kevés szunyókálás (15–20 perc) segíthet a természetes narkolepszia kezelésében. Dr. Naiman azt ajánlja, hogy segíthetnek a légzési gyakorlatok, valamint az álomnapló létrehozása, hogy segítsen feltárni a narkolepszia mélyebb pszichológiai vagy szellemi aspektusait.

Mi az éjszakai rémület, mi az oka, és mi a kezelése?

A Mayo Clinic szerint az alvási rémületek (más néven éjszakai rettegések) alvás közben is jelentkezhetnek. Amikor az éjszakai rettegés bekövetkezik, a páciens sikoltozik, csapkod maga körül, intenzív félelem uralkodik el rajta, ez néhány másodperctől néhány percig is tarthat - vagy még hosszabb ideig.

Mi az oka az éjszakai rémületnek? 

Az éjszakai rémületek okai az NREM (nem gyors szemmozgás) legmélyebb fázisaiban bekövetkező ébredési zavarok. Az éjszakai rémületekhez hozzájárul és magában foglalja az alváshiányt, az alvási ütemterv megzavarását, láz, stressz, utazás, alvás közbeni lélegzészavar, nyugtalan láb szindróma, bizonyos gyógyszerek, depresszió és szorongás, és potenciálisan az alkoholfogyasztás.

Milyen tünetei vannak az éjszakai rémületnek? 

Ennek tünetei eltérnek a rémálmoktól. A rémálmoknál az álmodó felébred, és emlékszik a részletekre, míg az éjszakai rémület alvás közben jelentkezik, és az éjszakai rettegés emléke töredezett lehet.

Mi a hagyományos kezelése az éjszakai rémületnek? 

Az éjszakai rettegések hagyományos kezelése általában az alapállapot azonosítására összpontosítanak. Az alapállapot oka lehet más orvosi problémák, mentális egészségügyi problémák vagy egyéb alvászavarok. Bizonyos gyógyszerek használhatók az éjszakai rettegések hagyományos kezelésére, mint például a benzodiazepinek (nyugtató-altató) vagy antidepresszánsok.

Mi a természetes kezelése az éjszakai rettegésre? 

Az éjszakai rémületek természetes kezeléséhez hozzájárulhatnak a stresszt vagy szorongást kiváltó okok csökkentése. A rendszeres lefekvési rutinok létrehozása segíthet, valamint a biztonságos környezet, lépcsőktől és éles tárgyaktól való távolság.

Dr. Ax többféleképpen ajánlja az éjszakai rémület kezelését, például az alkohol, a nikotin és a koffein elkerülését legalább 6 órával lefekvés előtt. A lefekvés előtt pihentető fürdőt vehet, amely elősegíti az álmosságot. Dr. Axenak is van egy listája a természetes alvási segédeszközökről, amelyek segíthetnek az éjszakai rémület kezelésében. Az éjszakai rettegések természetes kezelése magában foglalja az alvást segítő-biztosító ételeket, amelyek segítenek a szerotonin és triptofán előállításában.

Más ételek, amelyek segítenek az éjszakai rémület természetes kezelésében, a kalciumban és a magnéziumban gazdag élelmiszerek. A golgotavirág tea segít megnyugtatni az elmét és segítséget nyújt az alvási ciklusban. A bergamott és a levendula illóolaj keveréke (diffúzor) egy erős természetes alvási és relaxációs segédeszköz.

Hogyan segíthet a CBD különböző alvászavaroknál?

Vajon a CBD elég álmossá tud tenni, hogy enyhítse az alvászavarok tüneteit?

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a CBD olajban található CBD (cannabidiol) szerepet játszhat az alvászavarok több típusának szabályozásában. Az egészséges vizsgálati alanyok 600 mg CBD-t kaptak, és az eredmény nyugtató hatásokat eredményezett. Az álmatlansággal küzdő betegeknél a teljes alvási idő növekedése (kevésbé ébredéssel) nőtt, miközben mindössze 160 mg CBD-t vettek naponta.A bejegyzés 2018 szeptember 14-án jelent meg Richard Smith tollából, cégünk a fordítást végezte.

Az eredeti cikk itt található.