Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nem szoktam le a dohányzásról - de egy megoldást azért találtam

Nem szoktam le a dohányzásról - de egy megoldást azért találtam

Meglepő lehet, de ez a cikk nem arról fog szólni, hogy milyen betegségeket okoz a dohányzás vagy, hogy hogyan szokj le gyorsan szenvedés nélkül. Ezekről megszámlálhatatlan írást találunk, és ha akarjuk, ha nem, a leszoktató reklámok is szembe jönnek velünk. Szerintem ha valaki le akarja tenni a cigit és komoly az elhatározása akkor meg tudja tenni.

Az ember valamiért elkezd dohányozni (most a miért nem fontos) és az élete részévé válik. Először csak 1-2 szál naponta és ahogy telik az idő azt vesszük észre, hogy már napi 1 dobozzal, vagy még többet szívunk el, mert rágyújtunk ha idegesek vagyunk, ha éhesek vagyunk, vagy ha éppen unatkozunk, de akkor is ha más rágyújt. Nem is beszélve arról, ha éppen valahol hajnalig tartó buliban mulatunk.

Ahogy emelkedik a napi szinten elszívott cigaretták száma, úgy gyengül a tüdőnk kapacitása (nem én találtam ki) és egyszer csak érezzük, hogy hamarabb elfáradunk, vagy zihálunk. Nem is beszélve a reggeli vagy napközbeni köhögésről. Ennek megszüntetésének a legjobb módja ha leszokunk, de nekem eszem ágában sincs ilyet tenni.

Egyik reggel olyan köhögő roham jött rám, hogy azt hittem mindjárt megfulladok. Ugyan nap közben enyhült, de csak nem maradt abba, így elmentem az orvoshoz, aki elküldött tüdőszűrésre, ahol azt mondták, hogy jobban teszem ha leszokok a dohányzásról, mert a tüdőm ezt nem fogja bírni és a vége az lesz, hogy majd nem kapok levegőt, főleg ha még egy kis tüdőgyulladás is társul hozzá. Elgondolkodtam arról mit is tegyek, mert ez így nem jó. Nem óhajtom letenni a cigit (bár már írtam, hogy az lenne a legjobb) ezért más megoldás után kellett néznem. Sok mindent olvastam arról, hogy és mivel tudjuk a tüdőnk működését javítani, akár a dohányzás akár egy gyulladás okozta terhelés esetén.

Így találtam rá a VIRLAZA nevű szerre, mely javítja a tüdő működését. Vettem egyet és elkezdtem használni. 30 cseppet oldottam fel vízben (lehet másban is) és megittam lefekvés előtt. A hatása nem azonnal volt érezhető, bár éjjel nem ébredtem fel arra, hogy köhögnöm kell. Ez nem gyógyszer ezért folyamatosan kell használni, hogy hatása legyen. Sokszor hallottam, hogy az inhalálás jót tesz a megfázáskor, főleg, hogy a meleg gőz így rögtön az embert tüdejébe jut, ezért rávettem magam, hogy így is kipróbáljam a VIRLAZÁT. Főztem egy adag kamilla teát és belecsepegtettem 30 cseppet, aztán ahogy a szüleimtől láttam törölközővel a fejemen fölé hajoltam. Ezt hetente kétszer csinálom, közben szájon át is szedem napi 30 cseppet esténként.

Azt kihangsúlyoznám, hogy este, mert a cseppek alkoholt is tartalmaznak, így napközben csak az szedje, aki nem vezet.

A VIRLAZA íze nem mondható kellemesnek, de nekem úgy tűnik, hogy hatásos a dolog. Igaz még csak 2 hete kezdtem el használni, mégis úgy érzem, hogy a tüdőm kapacitása valamelyest nőt, enyhébb a köhögésem is, igaz a napi cigaretta mennyiséget is igyekszem egyre lejjebb vinni.

Remélem, hogy más is kipróbálja és beszámol a tapasztalatairól.