Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Titkos fegyver lehet a koronavírus elleni küzdelemben

A tudósok szerint a kannabisz lehet a titkos fegyver lehet a koronavírus elleni küzdelemben

Kanadában, az Egyesült Államokban és Izraelben készített tanulmányok mind azt találták, hogy a kannabiszban természetesen előforduló vegyi anyagok képesek megakadályozni a Covid-19 vírus leghalálosabb hatásait.

A három külön kutatócsoport azt találta, hogy a kannabiszban található vegyi anyagok csökkentik a Covid-19 halálos hatásait.

(Kép: Getty Images / iStockphoto)

Három különálló orvosi kutatócsoport, amelyek a Covid-19 legsúlyosabb szövődményei leküzdésének új módjain dolgoznak, hihetetlen gyógymódot fedeztek fel.

A dél-karolinai egyetemen végzett kutatás során a tudósok azt találták, hogy - az egereken végzett kísérletek során - a kannabisz megakadályozhatja a szélsőséges immunválaszt, amely végzetesnek bizonyulhat a koronavírusos betegek számára. A kannabiszban található, pszichoaktív anyag, a THC elnyomni látszik az akut légzési distressz szindrómát - a szövődményt, amely sok koronavírusos halálát okozza. Az Amira Mohammed professzor által vezetett csapat publikálta kutatásait a Frontiers in Pharmacology szaklapban. Azt írták, hogy „a THC-vel végzett kezelés az egerek 100% -os túléléséhez vezetett”.

Az akut Covid-19 betegeket érintő halálos „citokin-vihar” a kannabiszban található vegyi anyag felhasználásával is kezelhető - derül ki egy augusztusban közzétett izraeli tanulmányból.

Ez az Eybna és Cannasoul ( izraeli kutató fejlesztő cégek ) által készített tanulmány megállapítja, hogy a kannabiszban talált terpén a gyulladásos állapotok széles skálájával szemben volt hatékony, ideértve a Covid-19 által okozott életveszélyes citokin vihar szindrómát is.

"Az előzetes eredmények rendkívül pozitívak voltak" - mondta az Eybna vezérigazgatója, Nadav Eyal a Jerusalem Postnak, hozzátéve, hogy az eredmények azt mutatják, hogy a kannabisz-terpének nem csupán placebo hatást váltanak ki.

Eközben két kannabiszkutató a kanadai Alberta-i Lethbridge-i Egyetemről - Olga és Igor Kovalchuk - megállapította, hogy néhány magas CBD-, alacsony THC-tartalmú kannabisz-kivonat blokkolhatja azokat az útvonalakat, amelyeket a koronavírus a sejtek behatolásához használ - biztonságos, olcsó áron és világszerte elérhető fegyver a világjárvány elleni küzdelemben.

Kovalchukék eredetileg kannabisz-törzset fejlesztettek ki más állapotok kezelésére, de a pandémiára figyelemmel áttekintették adataikat.

"A vírus képes megkötni (a fehérjereceptort) az ACE2-t, és szinte egy ajtóként behúzódni a sejtbe." Ivan Kovalcsuk a Cannabis Therapy szaklapnak elmondta: „Képzeljük el, hogy egy sejt egy nagy épület. A kannabinoidok mondjuk 70% -kal csökkentik az ajtók számát az épületben, tehát azt jelenti, hogy a belépés szintjét korlátozni fogják. Tehát több esély van harcolni ellene.

A Dél-Karolinai Egyetem csapata szerint az egerekkel végzett kísérleteik eléggé ígéretesek ahhoz, hogy emberi kísérleteket folytassanak, de hangsúlyozták, hogy nem javasolják, hogy a koronavírusban már szenvedő emberek „rágyújtsanak”  annak kezelésére. Jelenleg Magyarországon és az Európai Unió legtöbb országában a CBD tartalmú termékek elérhetőek.

Keresés