Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kozmetikai ipar új üdvöskéje a kendermag olaj

A kozmetikai ipar új üdvöskéje a kendermag olaj
A kozmetikai cégek évről évre azon dolgoznak, hogy minél újabb, jobb hatású termékekkel lepjenek meg minket. Ez nem egyszerű feladat, főleg, hogy az európai vásárlók szokásai kifinomultabbá válnak, és aktívan keresik növényi alapanyagokból készült termékeket.

A kender ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, és magas esszenciális zsírsavtartalommal rendelkezik, mint például az omega 3 és az omega 6.

kendermagolaj_kozmetikumok_1.jpg

Bőrápolás

A bőrünk van a legnagyobb igénybevételnek kitéve. A legnagyobb odafigyelést még is a kezünk és a lábunk igényli. Természetesen nem kevésbé fontos az arc és a testápolás sem.

A kezünket sok mindenre használjuk, ezáltal rengeteg hatás éri a bőrünket. Különböző vegyi anyagokkal és szennyeződésekkel érintkezik nap, mint nap. Nem beszélve arról, hogy a hőmérséklet változások is igénybe veszik, elég ha a hidegből, bemegyünk a melegbe, vagy fordítva. A kendermag olaj nem tapad meg a bőr felületén. Beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe és ott fejti ki hatását. Ezáltal hatásosan hidratál, nyugtatja és ápolja bőrünket.

A kézkrémek nagy többsége vagy olaj (zsír) vagy víz bázisú. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátrányai. A zsíros krémek ugyan sűrűbbek, de a zsír (olaj) hatására nem szívódnak be a bőrünkbe és ezért érezzük úgy hogy használat után ragacsos a kezünk. A víz bázisú krémek, hamar felszívódnak, és ragacsos érzés sem marad utánuk, de a hatásuk is hamar elmúlik, így sokszor kell használni.

Bőrfelületünk másik igen csak igénybe vett területe a lábunk.

Miért használnánk a sarkunk repedezett bőrének javítására reszelőt, ha van más megoldás is. A csúnya, elhalt, megkeményedett bőr eltávolításával, javítunk ugyan a helyzeten, de nem a problémát szüntetjük meg, mert ez csak felületi kezelés. Ahhoz, hogy megfelelő hatást érjünk el a bőrt belülről kell táplálni. A kendermagolaj egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a repedezett, kemény bőrön keresztül is felszívódik, ezáltal puhítja, regenerálja a bőrt. Hámképző és gyulladáscsökkentő tulajdonsága kiváló, így a sérült bőrt rendszeres használat mellett újra egészségessé, puhává teszi. Mivel a telítetlen zsírsavak gyorsan felszívódnak a bőrbe, ezért a használat után pár perccel, már húzhatunk is cipőt és mehetünk a dolgunkra.

Arcápoláskor az elsődleges szempont a bőr olyan mértékű hidratálása, mely eltünteti a keletkezett kisebb nagyobb ráncokat. Ez a leggyorsabban, ilyen-olyan plasztikai beavatkozásokkal érhetjük el, de köztudott, hogy ezeknek sincs végleges hatása, ráadásul nem is olcsó.

A híres mondás szerint: a szépségért meg kell szenvedni!

Ez igaz is volt régebben, amikor még csak drága, fájdalmas és hosszan tartó kezelések létezek a bőr fiatalítására, ránctalanítására.

Szerencsére ennek az időszaknak már vége, mert sok olyan kozmetikumot lehet találni, melyekkel szenvedés nélkül érhetünk el valamilyen hatást.

A kendermagolaj valódi, természetes anti-aging hatással bír, a bőr mélyebb rétegeibe hatolva, megakadályozza az újabb ráncok kialakulását, miközben a már meglévőket láthatóan csökkenti.

A kendermag olaj krémeket Európa 9 országában használják, és ez a trend csak emelkedik.

Hajápolás

Sokan elégedetlenek a hajukkal. Mindenki másért. Nem elég dús, vékonyszálú, töredezett vagy korpás.

A kendermagolaj keratint tartalmaz, mely a haj és köröm lényegi összetevője, így nem csoda, hogy akik ilyen terméket használnak, dúsabb, fényesebb, vastagabb hajról és erősebb körmökről számolnak be.

Az egyik legnépszerűbb kender kozmetika a kender sampon. A magas E-vitamin-tartalomnak köszönhetően a kender sampon megakadályozza a haj töredezését és élénkebbé teszi a haj színét. A sampon gazdag cinkben, amely elősegíti a szőrtüszők megerősödését. És végül, de nem utolsósorban, a kender sampon hidratálja és táplálja a fejbőrt, ami megelőzheti vagy kezelheti a korpát.