Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egészséges lábápolás

Egészséges lábápolás
Arcunk bőrének ápolására sok energiát fektetünk, testünk bőrének ápolására kicsit kevesebbet. Azok a részek, amelyekről megfeledkezünk, a lábunk és a lábfejünk. Főleg télen nem vigyázunk a lábunkra, láthatóan mivel nem látjuk, nem is zavarnak minket. Amikor azonban beindul a szandálok, rövidebb ruhák szezonja, elkezdünk odafigyelni a lábápolásra. A tavasz és a nyár eleje a tökéletes időszak a lábápolás megbeszélésére. A folytatásban összeállítottunk néhány tippet az egészséges lábak gondozásához.

1.SÉTA

Javasoljuk a napi 10 000 lépés programot az egészséges testsúly megőrzése, valamint a csont- és izomtömeg felépítése érdekében, amelyek hozzájárulnak a lábak általános egészségéhez.

2. ÉTKEZZ HELYESEN

Az egészséges táplálkozás, amely tele van antioxidánsokkal, segít megbirkózni a varikózus vénákkal. Az enyhe kalóriadeficit segít a tökéletes testsúly megőrzésében, ami elengedhetetlen a visszér kialakulásának megelőzésében. Csökkentse a nyomást a láb vénáira, csökkentse a visszér kialakulásának esélyét.

3. HASZNÁLJUNK KRÉMET

Bármilyen krém, amely megakadályozza, hogy a bőr száraznak és hámlónak tűnjön, megfelelő. Ha azonban azt szeretné, hogy lábai kipihentnek és hibátlannak tűnjenek, javasoljuk a Dr. Kent krémet a fáradt lábakra, a hagyományos gyógynövények és a kenderkivonat keverékét, amely könnyedséget biztosít fáradt lábainak.

 

 

 

 

4. KERÜLJE A HOSSZABB IDEIG ÁLLÁST

Az állás az egész test súlyának összes nyomását a lábakra hárítja. Tehát ha álló munkája van, javasoljuk, hogy viseljen kompressziós zoknit. Ezek kellő nyomást gyakorolnak a lábadra, hogy a vér könnyebben áramolhasson a szívedbe. Csökkentik a duzzanatot is.

5.EMELJE MEG A LÁBAIT

Minél nagyobb a duzzanat és minél hosszabb ideig fennáll a duzzanat, annál hosszabb ideig és gyakrabban kell felemelnie a lábát. Kezdje néhány perccel naponta többször.

6. NE DOHÁNYOZZ

A dohányzás gyengítheti a vénákat, ami a varikózis fő oka. A dohányzás abbahagyása és az edzésprogram megkezdése visszafordíthatja a vénák károsodását.

ÖSSZEFOGLALÁS

Mielőtt rövidebb ruhát öltene, tegyen némi erőfeszítést lábai egészségének megőrzésére, különösen azután, hogy hosszú téli időszakon át elhanyagolta őket. Reméljük, hogy hasznosnak találja az általunk készített tippeket. Hiszünk abban, hogy gyönyörű lábakkal sétálhat a nyárba, ha követi őket.